В ярко политическа реч главният прокурор Иван Гешев каза, че това,

...
В ярко политическа реч главният прокурор Иван Гешев каза, че това,
Коментари Харесай

Гешев за опита за свалянето му: Тоталитарен преврат и кървави чистки - идва сталинизъм

В блестящо политическа тирада основният прокурор Иван Гешев каза, че това, което се случва против него, е " сталинизъм ", че се връщат доста страшни времена, направи прилика с нацистка Германия и че ще се къса живо месо. 

Това стана по време на Пленум на Висш съдебен съвет, който разисква второто предложение за освобождението му - поради речите за " политическия отпадък ", от брифинга на 15 май. Четирима от прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет преценят, че по този начин е направил „ дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт “ - едно от конституционните учредения за импийчмънт.

Гешев все думата, само че не с цел да приказва всъщност за правни правила. Обяви, че тъй като ставащото е обвързвано " с моралните аспекти, свързани със правосъдната власт и демократичните полезности ", не може да бъде лимитиран защо ще приказва.

Защото зад процесите прозирали " опити за преодоляване на правосъдната власт и тяхното завладяване ".

" За мен е ясно, че най-вероятно зад това седи политическото въздействие на партия ГЕРБ - както беше посочно при диалога ми с господин Стоев ", каза Гешев, акцентирайки тайния запис, който пусна от неофициален диалог с член на Висш съдебен съвет, който идва да го натиска да подаде оставка под давление на " Банкята ".

" Най-вероятно това, което се случва, е опит за завладяване на правосъдната власт  и ще кажа още - тоталитарен прелом.

От хора, които са безпринципни и чието пренебрежение към правото и конституцита са фрапантни.

Те споделят и най-вероятно се готвят за нещо, което прилича на кървави чистки. "

Асоциирайки се с цялата правосъдна система, той сподели, че създателите са " хора, които желаят да изтърбушат нашата правосъдна система и да подчинят прокурори, съдии и следователи на нелегитимни – може би политически и олигархични ползи ".

Но ги заплаши:

" Това може да стане обаче единствено през труповете на тези хора, които са починали... (после се поправи) - че са наследници на тези, които са починали.

Това ще са доста хора, които няма да го позволен съгласно мен. Тук става въпрос за европейски и морално-етични полезности на всеки българин. "

Макар че в действителност процедурата е задействана тъкмо поради езика му, Гешев продъжли да приказва, че сегашните му съперници " яхат (държавността), все едно им е бащиния ". И видя разпра с враговете им.

" Това наподобява на най-лошия сюжет за България към този миг ", угрижен бе основният прокурор.

И отбрани Румен Радев:

" Сега желаят правосъдната система. Скоро ще желаят може би и президента, който в този момент назовават с какви ли не имена. Което демонстрира политическия им морал. "

Гешев уточни кой е главният съперник сега:

" Това наподобява на завладяна страна - моделът на един някогашен министър-председател, тъй като - както споделя народът - и те желаят да имат шкафчета " (всъщност за 3 години и половина мандат прокуратурата не си мръдна пръста да проверява " шкафчетата "  - това изненадващо стана в последната седмица, откакто избухна войната с Бойко Борисов, б.р. на Клуб Z).

Защо бързате, попита той вносителите на предлагането.

И още:

" Това не е право - а наподобява, ще го кажа, на сталинизъм. И се връщаме към едни други години - това е моя персонална оценка, на която имам право.

Ок, вие не ме харесвате, някои полтици не ме харесват. Това ли е най-важното в страната - да защитят един някогашен министър-предесдател Борисов, като отстранен този, който се стреми да свърши работата " (същото може да се каже и за делото " Барселонагйт ", което бе възкресено в последните дни след години на хибернация, б.р.).

И Гешев, както и Борислав Сарафов преди няколко седмици, заприказва, че вадел „ кирливото долни дрехи “.

Главният прокурор сподели още, че няма да се откаже от своята задача, тъй като неговата „ вяра е страната ни, родината ни и справедливостта “ и че " единствено делата имат значение ".

" И не мислете, че откакто минат през прокуратурата, няма да дойдат и за вас ", сподели Гешев, асоциирайки със стихотворението за фашистите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР